Стотици пожарникари и служители на спешния телефон 112 се събраха на

...
Стотици пожарникари и служители на спешния телефон 112 се събраха на
Коментари Харесай

Пожарникари и спасители оставиха фитнес уреди пред МС в знак на протест

Стотици пожарникари и чиновници на незабавния телефон 112 се събраха на народен митинг днес под прозорците на властта. Демонстрацията, проведена от националния профсъюз " Огнеборец ", стартира тъкмо в 12.00 ч. на площад „ Независимост " пред стълбите на постройката на някогашния Партиен дом след несполучливите досега договаряния между синдикатите и управлението на Министерство на вътрешните работи. Основното им искане е управляващите да гласоподават нарастването на заплатите им в окончателния вид на бюджета за 2022 година

Участниците в митинга са недоволни, че вместо повишение на възнагражденията са получили карти за фитнес и в символ на митинг оставиха фитнес уреди на пътното платно пред Министерски съвет. Те искат и изясненост в случай че пожарната и телефон 112 бъдат превърнати в независима организация, дали обществените им придобивки ще останат същите.

„ Нарастващата стремглаво инфлация през последните месеци рефлектира отрицателно върху покупателните качества на чиновниците. Заради това би трябвало в последна сметка най-малкото да бъде обезщетена тази инфлация. При 63 милиарда лв. разходна част в закона за държавния бюджет се колебая, че не могат да намерят финансови средства, с който да се контролира този проблем. “, разяснява ръководителят на профсъюз " Огнеборец ", Венцислав Станков.  След демонстрацията в Триъгълника на властта пожарникарите и спасителите се насочиха на шествие в центъра на София, като стигнаха до министерството на финансите, с цел да изразят и там недоволството си.

На митинг на следващия ден се чака да излязат чиновници от системата на Министерство на вътрешните работи, които също упорстват за нарастване на заплатите в бранш " Сигурност ". Участие в този митинг потвърдиха през днешния ден от синдиката на чиновниците в пандизите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР